Yritys

Mottomme, ”Kiuas on saunan sydän”

Warmheart Oy on perustettu 2001 innovaatiotoimintaan Reijo Vierimaan keksintöjen ja läpivirtauskiuas patenttien hyödyntämiseksi.

Tavoitteena Reijon keksintöjen ja innovaatiotoiminnan kautta antaa saunakansalle maailman paras jatkuvalämmitteinen puukiuas ja josta jokainen voisi olla ylpeä. Siinä onnistuimme aika hyvin, sillä Sydän-kiuas® 10 on saanut saunojain keskuudessa 100% hyväksynnän. Sydän-kiukas® 10 oli saunakansan tilaus.

Kiuashistoriaan kirjoitettiin uusi lehti.

Historia

Hehkuvat kiukaat ja punahehkuiset poistohormit naurattivat harakoita ja häiritsivät Reijoa vuosikymmeniä.

Saunan hehkuvat kiukaat ja punahehkuiset poistohormit olivat tosiasioita ja niistä keskustellaan edelleen. On totuttu, että perinteisellä saunottaessa ”päätä polttaa ja jalkoja paleltaa”.

Paremman saunan puolesta. Keksijän oli aloitettava puhtaalta pöydältä, haettava innovaatiotoiminnan kautta aivan uusi kiuasteknologia.

Tähän rautakauppa kiukaista ei ollut apua, sillä niissä oleva teknologia oli tiensä päässä ja se oli hylättävä.

Tavoite: Saadakseen rakenteellisesti lämmönvaihtimeen suuria tulipintoja ja pystysuuntaisia läpivirtauskanavia myös paloprosessitilan läpi, lämmönvaihdin oli jaettava kolmeen osastoon siten, että paloprosessi tapahtuu mahdollisimman puhtaasti jo kiukaan sisällä, eikä vasta hormissa.  Läpivirtauskanavista kaikki tulistettu ilmavirta ohjautuu ensin kivikerroksen läpi, kuumentaa kiuaskivet ja lämmittää saunahuoneen vastavirtaperiaatteella mahdollisimman suurella hyötysuhteella. Näin ei tapahdu missään muussa tunnetussa kiukaassa.

Lopullisesti läpivirtausteknologia avautui pitkäaikaisen innovaatiotoiminnan myötä Reijolle vuonna 1998.

Jo ennen yrityksen perustamista 2001, aloitimme innovaatiotoiminnan valmistamalla läpivirtauskiukaasta useita tuoteversioita, saadaksemme käyttökokemuksia. Testaamalla ja koepolttamalla niitä omassa ja tuttavien saunoissa, päämääränä kestävä ja hyvin toimiva kiuas, joka vastaisi saunakansan kaikkiin toiveisiin ja täyttäisi tulossa olevat EU:n tiukimmatkin raja-arvot.

Toisen koesarjan ”tuotemerkki David kiuas” valmistuttua 2001, siitä huipputuotteeksi tarvittiin kolme patenttia, kymmenenvuoden ajan innovaatiotoimintaa, valmistamalla viisi erilaista tuoteversiota, joilla suoritettiin erilaisia koepolttosarjoja sekä asiantuntijoiden tekemiä mittauksia, jotka on varmistettu myös Sydän-kiukaalla VTT:llä tehtyjen virallisin mittauksin.

Sydän-kiuas® 10 on usean sauna-asiantuntijan testaama ja erinomaiseksi toteama myös sen savusaunaominaisuuksien vuoksi.

Sydän-kiuas® kiittää!

Arvoisat yhteistyö kumppanit, läheiset ja ystävät. Nöyrimmät kiitokset Sydän-kiuas® projektin läpi viemisestä kuuluvat teille kaikille.

Ilman Teidän tukea näin pitkän projektin kiitettävästi päämäärään saattaminen ei olisi ollut mahdollista.

Maailman paras kiuas, voitti itseoikeutetusti muut vertailutestissä

Työmme palkittiin! Sydän-kiuas 10 oli TM Rakennusmaailman 8 kiukaan vertailutestin paras!

Saunassa vain paras on kyllin hyvää…