Sydän-kiukaissa on integroitu vastavirtalämmönvaihdin

Sydän-kiukaan toimintaperiaate saunassa

Sydän-kiukaan integroitu vastavirtalämmönvaihdin imee viileää ilmaa kiukaan alta, ja lämmönvaihtimessa tulistettu ilmavirta ohjautuu ensin kivikerroksen läpi ja lämmittää saunahuonetta pyörittämällä huoneilmaa (konvektio) kiukaan läpi.

Sydän-kiukaan etuja:

  • kierrättää happipitoista korvausilmaa, saunassa ei väsy vaan piristyy
  • saunahuone lämpiää tasaisesti alas saakka
  • kuivattaa rakenteita, estää homeitiöiden muodostumista ja tuhoaa bakteeria
  • estää kiukaan ylikuumenemisen
  • laskee lähtevän savukaasun lämpötilan turvalliselle tasolle
  • parantaa hyötysuhdetta, joka vähentää lähipäästöjä ja polttopuun tarvetta

Sydän-kiukaan tulipesään polttoaineen kaasuttamiseksi syötetään ensiöilmaa arinan läpi ja kaasujen polttamiseksi tarvittavaa sekundääri-ilmaa syötetään palotilan yläpuolelle edestä ja takaa. Näin palokaasuissa tapahtuu törmäilyä ja syntyy pyörteitä, jossa hiukkaset ja kaasut sekoittuvat ja ehtivät palaa täydellisemmin tulipesän yläpalotiloissa, eikä vasta hormissa.

Sydän-kiuas 10 Onni voitti TM Rakennusmaailman 5/2014 puukiuas-vertailun – sama teknologia on käytössä kaikissa Sydän-kiuas -malleissa.

Katso oheiselta videolta Sydän-kiukaan kehittäjän Reijo Vierimaan vinkit kiukaan sytyttämiseen.

Lataa kiukaan osto-opas

Lataa kiukaan osto-opas liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi. Saat uutiskirjeen maksimissaan kaksi kertaa vuodessa, uutiskirjeen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Varaudu tulevaisuuteen

EU:ssa on suunnitteilla uusi direktiivi, jonka tarkoitus on vähentää  kiukaiden aiheuttamia hiukkaspäästöjä.

Sydänkiukaan vastavirtalämmönvaihtimessa on sekundääripoltto. Esilämmitetyt palamisilmat syötetään palotapahtuman yläpuolelta, näin kaasut ja hiukkaset palavat tarkemmin ja palotapahtuma on entistä täydellisempää.

Sydän-kiuas säästää hormistoa

Sydän-kiukaista lähtevän savukaasun lämpötila (max <450 C°) nostaa hyötysuhdetta, säästää hormistoa sekä lisäävät liitinhormin ja savuhormin paloturvallisuutta.

Sydän-kiuas® voidaan liittää T450 – T600 peltiseen kevyt hormiin myös kiukaan takaa paloturvallisesti.

Kolmen patentin puukiuas

Sydän-kiuas on suojattu patenteilla. Tuotekehittelymme tulokset on varmistettu tieteellisesti virallisissa mittauksissa. Patentimme ovat julkisia ja tuotekehittelymme perustuu myös käyttäjien kokemuksiin. Muista poiketen, olemme informoineet kuluttajia, julkaisemalla Sydän-kiukaiden viralliset mittausraportit ja käppyrät kokonaisuudessaan.

Suomalainen patentti nro 109871, jonka lämmön talteenotto tapahtuu tulipintojen välissä, tilavien läpivirtauskanavien kautta vastavirtaperiaatteella.

Suomalainen patentti nro 115893, ottaa paloilmaa (toisioilmaa) suuluukun lasin ympäriltä, sekoittaa tasaisesti palokaasuihin, pienentää ympäristöpäästöjä ja estää lasin nokeentumisen.

Suomalainen patentti nro 114169, jonka uunin pohjan alapuolella on paloilman sisääntulokanava vähentää alustaan kohdistuvaa lämpösäteilyä, esilämmittää paloilmaa, parantaa paloprosessia ja vähentää ympäristöpäästöjä.

Sydän-kiukaan paloprosessi

Sydän-kiukaan paloprosessi

Tulipesän korkea palotila ja kaksi suurta jälkipalotilaa muodostavat rakenteellisia läpivirtauskanavia. Niiden ansiosta lämpö virtaa tasaisesti ja suurella hyötysuhteella kiviin ja saunatilaan.

Sydän-kiuas® on energiapihi ja säästää luontoa. Polttopuun kulutus ja päästöt ovat noin puolet verrattuna perinteiseen puukiukaaseen!

Terveiset tyytyväisiltä asiakkailta

Saunottu seitsemänä iltana peräjälkeen ja upeat on löylyt. En ole tuossa meidän saunassa lähes 40v aikana parempaan kiukaaseen törmännyt ja useita on jo kokeiltu.

– Janne

Heippa, Mustang 30 on ollut nyt käytössämme reilun puoli vuotta. Saunomiskertoja on kertynyt noin 200. Kiuashan on aivan mahtava! Kuluttaa erikoisen vähän puita lähes puolet vähemmän kuin edelliset kiukaat.

– Jussi

Hupu 10 on erinomainen kiuas. Puunkulutus vajaa puolet entisen kiukaan AK47 kulutuksesta. Kiukaitten toimintatapa kylläkin aivan erilainen, ei enää nokea saunassa ja löyly miellyttävämmän tuntuista. Hiki tulee nopsaan. Iso kivitila 80 kg, löylyä riittää. Pitkään saunoessa lämmön ylläpitoon riittää yksikin lisäpuu kauan. Korkealuokkaiset materiaalit ja hyvä työnjälki. Voin kyllä suositella tuotetta kaikinpuolin.

Seppo Äijälä

Onpa kympin kiuas – nimensä mukaisesta! Kiitokset innovoinnista!

Hannu Lehtimäki

Ostin helmikuussa Mustang 10 -kiukaan. Saunaremontti saaristossa venyi ja sain ensilöylyt kesäkuun toisella viikolla.

Hämmästystä herätti, että kaikki myyntipuheet toteutuivat. Kiuas lämpiään vähän yli pesällisellä puita, turvaetäisyydet jotka lupaat pitävät kutinsa (mittasin infrapunamittarilla), lämpö jakautuu tasaisesti, löylyt ovat kosteat ja mukavan pitkät ja saunassa kylpee pitkään.

Olet luonut aivan huipputuotteen.

Olemme erittäin tyytyväisiä hankintaan.

Lauri

Moro, Maailman paras kiuas! Ensisaunat tänään. Huipputuote! Kiitos!

Tomi

Totuuden hetki koittaa pian, nyt vaimon kanssa ensilöylyt. Kiitos vielä! Oli mukavaa tehdä asiantuntijan kanssa kauppaa!

Ja voi jestamandeera mitkä löylyt, aivan mahtavat! Nautittiin löylyistä ja happi riitti! Kävimme uimassa ja vietimme vilpolassa hyväsen ajan kunnes menimme vielä ns. illan viimeiselle löylylle ja yllätyimme ja nautimme Sydän-kiukaasta.

Klaus

Hei, ensitulet Sydän-kiukaassa Vaasan saaristossa poltettu (Kuusamon hirsitalot saunamökki). Hienot lämmöt tuli jo pienellä poltolla. Kaunis ja ihana kokonaisuus on. Nyt rakennamme saunan muuten valmiiksi. Odotan jo kovasti ”oikeisiin” löylyihin pääsyä.

Tyytyväinen asiakas

Kun parikymmentä vuotta sitten aloitin saunarempan mökilläni Kangasalla, kysäisin naapuriltani, savusauna-aktivisti Eero Välikankaalta, että millaisen saunan tekisin. Eero sanoi, että sen pitää olla savusauna. Kun kerroin, ettei kiireinen keikkamies ehdi savusaunaa joka välissä lämmittää, hän kertoi että sitten on minulla on vain yksi mahdollisuus. Soita Vierimaalle Lahteen ja tilaa Tornado kiuas! Niin tein. Vuodet ovat vierineet ja Tornado on kaupassa muuttunut Sydänkiukaaksi. Minä lämmittelen edelleen omaani täällä Roineen rannalla.

Kiertelen vieläkin keikkailemassa ympäri Suomenmaata ja olen elämäni aikana saunonut tuhansissa saunoissa. Kokemukseni pohjalta voin sanoa, että Sydän kiuas on maailman paras. Sen parempia löylyjä en ole löytänyt. Kun kiireisen viikon jälkeen istun lauteilla nuoruuden rakastettuni kanssa, joka jossain välissä on muuttunut selänpesijäkseni, niin maailman murheet ja huolet kaikkoavat löylyihin ja Roineen kirkkaisiin aaltoihin. Suosittelen lämpimästi!

Muusikko Heikki Salo ja näytelmäkirjailija, selänpesijä Sirkku Peltola

No avot, Heikillä älli kiehtova on! (Simo Frangén)

SAUNAN KÄYTTÄJÄN ILMASTOTEKO! Olen lämmittänyt koko ikäni erilaisia saunoja ja aina ihmetellyt miksi puuta ja aikaa kuluu niin paljon ennen kuin saavutetaan suomalaisen “löylyt”. Lukuisten kiviröykkiöiden sijaan valitsin äskettäin Sydän-kiukaan, jonka testitulokset kielivät puun tehokkaasta lämmön tuotosta ja siksi vähäisemmästä puun tarpeesta saunan lämmittämiseksi. Harvoin elämässä mainos ja käytäntö kohtaavat niin hyvin kuin tässä tapauksessa. Kiitos tästä ilmastoteosta. Suosittelen muillekin.

Markku Jalkanen, Faronin toimari

Sauna on ollut nyt valmis 9 päivää ja sitä on lämmitetty 6 kertaa. Kuvannee sitä, miten tyytyväisiä ollaan 🙂

Kiuas vastaa täysin kuvausta ja sen mukaisesti odotuksia. Meillä muuttui saunomiskokemus täysin. Muutimme tässä yhteydessä entisen 8m3:n sähkösaunan 16 m3:n puulämmitteiseksi.

Sydän-kiukaan löyly on lempeä, saunan lämpö tasainen myös jaloille, happea riittää kun saunaa ei tarvitse korventaa tuhannen kuumaksi ja puuta palaa kuitenkin yllättävän vähän.

Päästöistä en tietenkään tiedä, mutta kun kaikki muu etukäteistieto piti paikkansa niin luotan myös siihen, että kiuas on vähäpäästöinen (lämmitämme kuivalla lepällä).

Veli-Matti Hurskainen

Myös Sipe Santapukki luottaa Sydän-kiukaaseen omassa Sydän-saunassaan.

Sipe Santapukki luottaa Sydän-kiukaaseen