Sydän-kiukaissa on integroitu vastavirtalämmönvaihdin

Sydän-kiukaan toimintaperiaate saunassa

Sydän-kiukaan tulipesään polttoaineen kaasuttamiseksi syötetään ensiöilmaa arinan läpi ja kaasujen polttamiseksi tarvittavaa sekundääri-ilmaa syötetään palotilan yläpuolelle edestä ja takaa. Näin palokaasuissa tapahtuu törmäilyä ja syntyy pyörteitä, jossa hiukkaset- ja kaasut sekoittuvat ja ehtivät palaa täydellisemmin tulipesän yläpalotiloissa, eikä vasta hormissa.

Sydän-kiukaan integroitu vastavirtalämmönvaihdin imee viileää ilmaa kiukaan alta, ja lämmönvaihtimessa tulistettu ilmavirta ohjautuu ensin kivikerroksen läpi ja lämmittää saunahuonetta pyörittämällä huoneilmaa (konvektio) kiukaan läpi.

Sydän-kiukaan etuja:

  • kierrättää happipitoista korvausilmaa, saunassa ei väsy vaan piristyy
  • saunahuone lämpiää tasaisesti alas saakka
  • kuivattaa rakenteita, estää homeitiöiden muodostumista ja tuhoaa bakteeria
  • estää kiukaan ylikuumenemisen
  • laskee lähtevän savukaasun lämpötilan turvalliselle tasolle
  • parantaa hyötysuhdetta, joka vähentää lähipäästöjä ja polttopuun tarvetta

Sydän-kiuas 10 Onni voitti TM Rakennusmaailman 5/2014 puukiuas-vertailun – sama teknologia on käytössä kaikissa Sydän-kiuas -malleissa.

Sydän-kiuas 10 mittakuva (pdf)
Sydän-kiuas 30 mittakuva (pdf)
Sydän-kiuas 50 mittakuva (pdf)

Varaudu tulevaisuuteen

EU:ssa on suunnitteilla uusi direktiivi, jonka tarkoitus on vähentää  kiukaiden aiheuttamia hiukkaspäästöjä.

Sydänkiukaan vastavirtalämmönvaihtimessa on sekundääripoltto. Esilämmitetyt palamisilmat syötetään palotapahtuman yläpuolelta, näin kaasut ja hiukkaset palavat tarkemmin ja palotapahtuma on entistä täydellisempää.

Sydän-kiuas säästää hormistoa

Sydän-kiukaista lähtevän savukaasun lämpötila (max <450 C°) nostaa hyötysuhdetta, säästää hormistoa sekä lisäävät liitinhormin ja savuhormin paloturvallisuutta.

Sydän-kiuas® voidaan liittää T450 – T600 peltiseen kevyt hormiin myös kiukaan takaa paloturvallisesti.

Kolmen patentin puukiuas

Sydän-kiuas on suojattu patenteilla. Tuotekehittelymme tulokset on varmistettu tieteellisesti virallisissa mittauksissa. Patentimme ovat julkisia ja tuotekehittelymme perustuu myös käyttäjien kokemuksiin. Muista poiketen, olemme informoineet kuluttajia, julkaisemalla Sydän-kiukaiden viralliset mittausraportit ja käppyrät kokonaisuudessaan.

Suomalainen patentti nro 109871, jonka lämmön talteenotto tapahtuu tulipintojen välissä, tilavien läpivirtauskanavien kautta vastavirtaperiaatteella.

Suomalainen patentti nro 115893, ottaa paloilmaa (toisioilmaa) suuluukun lasin ympäriltä, sekoittaa tasaisesti palokaasuihin, pienentää ympäristöpäästöjä ja estää lasin nokeentumisen.

Suomalainen patentti nro 114169, jonka uunin pohjan alapuolella on paloilman sisääntulokanava vähentää alustaan kohdistuvaa lämpösäteilyä, esilämmittää paloilmaa, parantaa paloprosessia ja vähentää ympäristöpäästöjä.

Sydän-kiukaan paloprosessi

Sydän-kiukaan paloprosessi

Tulipesän korkea palotila ja kaksi suurta jälkipalotilaa muodostavat rakenteellisia läpivirtauskanavia. Niiden ansiosta lämpö virtaa tasaisesti ja suurella hyötysuhteella kiviin ja saunatilaan.

Sydän-kiuas® on energiapihi ja säästää luontoa. Polttopuun kulutus ja päästöt ovat noin puolet verrattuna perinteiseen puukiukaaseen!