Usein Kysytyt Kysymykset

Ohessa kysymyksiä joihin törmäämme usein, toivottavasti vastauksista on sinulle apua. Mikäli jokin asia jäi vielä askarruttamaan, ota yhteyttä info@warmheart.fi tai soita 050 348 4855.

Kuinka korkealle istuinlauteet tulisi asentaa?
Perinteisesti istuinlauteet tulee asentaa niin, että jalat ovat kivipinnan yläpuolella. Poikkeuksena tästä ovat vastavirtakiukaat (Sydän-kiukaan kaikki mallit), jotka osaavat pyörittää huoneilmaa ja lämpö jakautuu tasaisena alalauteille saakka.

Kuinka kiuaskivet ladotaan ja kuinka usein ne pitää vaihtaa?
Sydän-kiukaassa kiuaskivet olisi hyvä olla 100-150mm kokoisia ja ne tulisi latoa väljästi. Isommat on hyvä laittaa alimmaiseksi. Kiuaskivien käyttöikä ja vaihtoväli riippuu täysin saunan käytöstä; toiselle voi riittää kivien vaihtoväliksi puoli vuotta, toiselle kaksi vuotta.

Kuinka kauan kiuas kestää?
Sydän-kiuas on rakennettu käyttäen laadukasta kattilaterästä, joka on materiaalina perinteistä rakenneterästä huomattavasti pitkäikäisempi.

Mitä kiukaan alle ja taakse pitäisi laittaa?
Puulattialle tulee asentaa kiuaskohtainen Sydän-kiukaan säteilysuojalevy, 50mm betonialusta ei vaadi lisäsuojaa. Sydän-kiukaan suojaetäisyys palaviin aineisiin tulee olla taakse sekä sivuille minimissään 50mm, erillistä suojaa ei tarvita. Eteenpäin suojaetäisyyden tulee olla minimissään 400mm.

Miten kiuas sytytetään?

Oheisella videolla näet kuinka Sydän-kiuas 50 sytytetään Suomen Saunaseuran mobiilisaunassa.

Miten kiuas puhdistetaan?
Puhdistus tapahtuu nuohousluukkujen kautta tuhkaimurilla. Tuhkaluukkuihin pääsee käsiksi poistamalla päällimmäisen kivikerroksen.

Mitkä ovat hormilähtöjen koot ja mistä hormilähtö voidaan asentaa?
Sydän-kiuas 10 ja 30 -mallien hormilähdön koko on 115mm. Sydän-kiuas 50 hormilähtö on 120mm. Hormilähtö voidaan asentaa joko kiukaan takaa tai päältä.

Ohessa Sydän-kiukaan mittakuvat (PDF-tiedostoina) kiukaan koon perusteella: Sydän-kiuas 10, Sydän-kiuas 30 & Sydän-kiuas 50.

Mikä erottaa Sydän-kiukaan perinteisestä kiukaasta?

Vain Sydän-kiukaissa on integroitu vastavirtalämmönvaihdin, joka pyörittää (konvektio) löylyhuoneen ilmaa kiukaan läpi. Itsehuuhtoutuva vastavirtalämmönvaihdin mahdollistaa puun polton korkeissa >800 asteen lämpötilassa, näin hiukkaset ja kaasut palavat puhtaammin.

  • Huoneilma pyörii vastavirtalämmönvaihtimen kautta ja huuhtelee kaikkia tulipintoja
  • Alhaisemmat hormilämpötilat, kun tulistettu ilmavirta kuumentaa ensin kiuaskiviä
  • Korkeampi hyötysuhde
  • Lämpö jakautuu tasaista myös alalauteille
  • Pidempi käyttöikä

Miksi minun kannattaa maksaa Sydän-kiukaasta enemmän jos rautakaupat myyvät tunnettujen valmistajien merkkituotteita halvemmalla?
Perinneteollisuus ei satsaa tuotekehittelyyn ja valitsee kiukaisiin edullisimmat materiaalit kuten rakenneteräksen. Vastaavasti Sydän-kiukaat valmistetaan korkealaatuisista, kattilateollisuuden käyttämistä materiaaleista. Sydän-kiukaiden kestoikä on jopa kymmenkertainen verrattuna tunnettujen valmistajien merkkituotteisiin.