Sydän-kiuas® – kehittynein jatkuvalämmitteinen puukiuas ilmastonmuutoksen aikakaudelle

Warmheart Oy:n kehittämä Sydän-kiuas on edistyksellisin jatkuvalämmitteinen puukiuas, joka täyttää maailmanlaajuisen ilmastomuutostavoitteiden vaatimukset.

Sydän - Sydän-kiuas

Maailman vähäpäästöisin jatkuvalämmitteinen puukiuas

Sydän-kiuas® kehitettiin jatkuvalämmitteisen kiukaan tulevaisuuden varmistamiseksi. Sydän-kiuas vähentää Suomen päästökuormia puukiukaiden osalta, maailmanlaajuisten ilmastomuutostavoitteiden mukaisesti.

Pienhiukkas- ja aerosolitekniikan laboratorion mittausten perusteella hiukkaspitoisuudet alittavat vertailussa tulisijojen EcoDesign-standardin päästödirektiivin arvon 40 mg/m3.

Kaikkien puulämmitteisten kiukaiden tulee täyttää tämän standardi vuonna 2024.

Warmheartin Sydän-kiuas® lienee ensimmäinen jatkuvalämmitteinen puukiuas maailmassa, joka täyttää ja alittaa tulisijojen EcoDesignin päästödirektiivin raja-arvon.

Tätä kiuasta ei tulla lailla kieltämään! Sydän-kiuas-teknologialla ei tule rajat vastaan.

Faktat eivät valehtele. Lue Itä-Suomen yliopiston mittausraportti:

Sydän-kiuas laboratoriotesteissä

Miksi Sydän-Kiuas?

  • Korkein hyötysuhde 78,2 %! Kuluttaa jopa 50 % vähemmän polttopuuta kuin 50-luvun teknologian jatkuvalämmitteiset puukiukaat, joita Suomessa pääasiassa myydään.
  • Paloturvallinen! Alhaiset savukaasun lämpötilat ovat keskimäärin 260°C ja maksimissaan alle 350°C. Tukesin pientulisijoille tekemissä tarkistusmittauksissa CE–kiukaan savukaasun lämpötila monissa muissa kiukaissa ylitti T600°C, joka aiheuttaa paloturvallisuusriskejä.
  • Varpaita ei palele saunassa! Sydän-kiukaan integroitu vastavirtalämmönvaihdin pyörittää lämmintä saunahuoneen ilmaa kiukaan läpi, lämmittäen saunan lattiasta kattoon.
  • Tulipesän lasiluukku valaisee kodikkaasti koko saunan! Valon ei tarvitse välttämättä olla kylpiessä päällä ja sähköäkin säästyy.
  • Et väsy saunassa, kun on helppo hengittää! Saunahuoneessa muodostuu ilman pyöritys kiukaan läpi lämmönvaihtimen avulla, joka pitää yllä korkeaa happitasoa. Kiuas ei myöskään ylikuumene.
  • Savusaunamaisen tasainen, pehmeä lämpö koko saunahuoneessa. Pitkät ja lempeät löylyt.

Sydän-kiuas on turvallinen vaihtoehto lapsiperheille. Kaksikanavainen ulkokuori alentaa pintalämpötiloja.

Tilaa vähäpäästöinen Sydän-kiuas® suoraan valmistajalta kotiovellesi toimitettuna! Toimitamme kiukaan nopeimmillaan saman viikon aikana. Myönnämme jokaiselle myydylle Sydän-kiukaalle 60 päivän tyytyväisyystakuun.

Asiakkaamme kertovat

”Saunoimme ensimmäisen viikon aikana 4 kertaa Sydän-kiukaan asennuksen jälkeen. Saunassa on erittäin
helppo hengittää. Löylyt ovat pitkät, pehmeät ja kosteat. Tulipesän luukun lasi valaisee saunan kodikkaasti.
Täysin erilainen saunomiselämys kuin vanhan valurautakiukaan aikana. Suosittelemme lämpimästi!”

Ikosen perhe, Naantali

Tuossa talvella toimititte meille kiukaan jonka ruuvailin paikoilleen. Aiemmin koetut kiuasongelmat on nyt poissa ja löylyt kohdallaan.

Kiuas ei todella ole mikään kamina. Teho riittää vaikka sinne ei tarvi olla joka jäähdytystauolla puita lappaamassa. Silloinkin kun näyttää että vain hiillos on jäljellä, niin se hehkuu siellä pitkään. Vaikka puuta kuluu vähän niin palo ei ole kituliasta vaan kaikki palaa pois ja ”jätettä” vähän.

Löylyissä viihtyy pitkään ja löylyn tuotto on jotenkin aikaisempaa tasaisempaa. Meillä kun on vähän tilahaasteen vuoksi lauteiden jalat vähän matalalla niin Sydän-kiukaan kanssa ei varpaat palele.

Janne Y.

SAUNAN KÄYTTÄJÄN ILMASTOTEKO! Olen lämmittänyt koko ikäni erilaisia saunoja ja aina ihmetellyt miksi puuta ja aikaa kuluu niin paljon ennen kuin saavutetaan suomalaisen “löylyt”. Lukuisten kiviröykkiöiden sijaan valitsin äskettäin Sydän-kiukaan, jonka testitulokset kielivät puun tehokkaasta lämmön tuotosta ja siksi vähäisemmästä puun tarpeesta saunan lämmittämiseksi. Harvoin elämässä mainos ja käytäntö kohtaavat niin hyvin kuin tässä tapauksessa. Kiitos tästä ilmastoteosta. Suosittelen muillekin.

Markku J.

Sydän-kiukaan taustaa

Warmheart Oy:n 2020-luvun innovaatio ”vastavirtakiuas” on uuden kiuasteknologian alku ja Sydän-kiukaiden kehitysalusta.

On tiedetty jo kauan aikaa, että useista syistä jatkuvalämmitteisen puukiukaan oli kehityttävä.

Nykyinen 2013 voimaan astunut kiuasstandardi on laadittu 50-luvun perinneteollisuutta ajatellen niin, että kaikki markkinoilla olevat kiukaat tulevat läpäisemään testin. Silloin ei välitetty ilmastosta mitään, mutta ajat ovat onneksi muuttuneet.

Jatkuvalämmitteinen puukiuas ilmastonmuutoksen aikakaudelle

Warmheartin alan kehittyneimmän kiuasteknologian Sydän-kiuas® vastaa jo nyt maailmanlaajuisen ilmastomuutostavoitteiden vaatimuksiin jatkuvalämmitteisen puukiukaan osalta.

Warmheartin uuden kiuasteknologian pitkäkestoinen pioneerityö ei mennyt hukkaan; kaikissa Sydän-kiukaissa on integroitu vastavirtalämmönvaihdin, ja Sydän-kiukaan hiukkaspitoisuus alitti vertailussa tulisijojen EcoDesigns-standardin raja-arvot.

Kestävän kehityksen mukainen Sydän-kiuas vähentää Suomen päästökuormia maailmanlaajuisten ilmastonmuutostavoitteiden 2030/2050 -vaatimustason mukaisesti jatkuvalämmitteisten puukiukaiden osalta.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä! Keskustelemme asiasta mielellämme.

Puhelin: 050 348 4855
Sähköposti: info@warmheart.fi