Kiuas pihasaunaan

Sauna lämpenee

Oletko hankkimassa kiuasta pihasaunaan? Jos etsit savusaunamaisen lempeitä löylyjä, Sydän-kiuas soveltuu erinomaisesti myös pihasaunan kiukaaksi!

Puulämmitteiset kiukaamme tarjoavat ensiluokkaiset löylyt, sillä Sydän-kiukaassa on integroitu vastavirtalämmönvaihdin. Tämä tarkoittaa sitä, että kiuas osaa pyörittää huoneilmaa jolloin sauna lämpiää tasaisesti ja happirikasta ilmaa riittää sekä ala- että ylälauteille.

Tutustu valikoimaamme verkkokaupassa. Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, soita 050 348 4855 tai lähetä kysymyksesi sähköpostilla info@warmheart.fi

Mukavia löylyhetkiä!

Miksi hankkia juuri Sydän-kiuas pihasaunaan?

Tässä muutama syy miksi Sydän-kiuas soveltuu loistavasti puulämmitteiseen pihasaunaan.

  • Kiuas osaa pyörittää saunan huoneilmaa (konvektio) jolloin saat tasaiset löylyt sekä ala- että ylälauteille. Tämä pitää myös saunan rakenteet kuivana.
  • Kiukaassa on tuplavaippa. Tämän ansiosta kiukaan pintalämpötilat ovat alhaiset ja kiukaan saa sijoittaa lähelle seiniä.
  • Sydän-kiukaassa on erinomainen hyötysuhde. Kiuas ottaa energian tehokkaasti talteen eikä päästä turhia lämpöjä harakoille.
  • Kaikissa Sydän-kiukaissa on turvalliset hormilämpötilat.

Hormiliitoksen koko on pienemmissä kiukaissa 115mm (Sydän-kiuas 10 & 30) ja suuremmissa 120mm (Sydän-kiuas 50), hormiliitos tapahtuu kiukaan päältä tai takaa.

Mittakuvat voit ladata tästä:
Sydän-kiuas 10 – Soveltuu 8 – 28 m3:n saunoihin
Sydän-kiuas 30 – Soveltuu 25 – 35 m3:n saunoihin
Sydän-kiuas 50 – Soveltuu 30 – 50 m3:n saunoihin

Suuret saunat

Sydän-kiuas soveltuu niin pieniin kuin todella suuriin saunoihin. Ohessa video Seinäjoen Lakeuden avantouimareiden saunasta tilavuudeltaan 60 m3.

Kaikissa Sydän-kiukaissa on sama teknologia koosta riippumatta.

Testivoittaja puukiuas-vertailussa – TM Rakennusmaailma 5/2014

Lue TM Rakennusmaailman vertailu tästä (PDF-tiedosto)

Terveiset tyytyväisiltä asiakkailta

Kun parikymmentä vuotta sitten aloitin saunarempan mökilläni Kangasalla, kysäisin naapuriltani, savusauna-aktivisti Eero Välikankaalta, että millaisen saunan tekisin. Eero sanoi, että sen pitää olla savusauna. Kun kerroin, ettei kiireinen keikkamies ehdi savusaunaa joka välissä lämmittää, hän kertoi että sitten on minulla on vain yksi mahdollisuus. Soita Vierimaalle Lahteen ja tilaa Tornado kiuas! Niin tein. Vuodet ovat vierineet ja Tornado on kaupassa muuttunut Sydänkiukaaksi. Minä lämmittelen edelleen omaani täällä Roineen rannalla.

Kiertelen vieläkin keikkailemassa ympäri Suomenmaata ja olen elämäni aikana saunonut tuhansissa saunoissa. Kokemukseni pohjalta voin sanoa, että Sydän kiuas on maailman paras. Sen parempia löylyjä en ole löytänyt. Kun kiireisen viikon jälkeen istun lauteilla nuoruuden rakastettuni kanssa, joka jossain välissä on muuttunut selänpesijäkseni, niin maailman murheet ja huolet kaikkoavat löylyihin ja Roineen kirkkaisiin aaltoihin. Suosittelen lämpimästi!

Muusikko Heikki Salo ja näytelmäkirjailija, selänpesijä Sirkku Peltola

No avot, Heikillä älli kiehtova on! (Simo Frangén)

SAUNAN KÄYTTÄJÄN ILMASTOTEKO! Olen lämmittänyt koko ikäni erilaisia saunoja ja aina ihmetellyt miksi puuta ja aikaa kuluu niin paljon ennen kuin saavutetaan suomalaisen “löylyt”. Lukuisten kiviröykkiöiden sijaan valitsin äskettäin Sydän-kiukaan, jonka testitulokset kielivät puun tehokkaasta lämmön tuotosta ja siksi vähäisemmästä puun tarpeesta saunan lämmittämiseksi. Harvoin elämässä mainos ja käytäntö kohtaavat niin hyvin kuin tässä tapauksessa. Kiitos tästä ilmastoteosta. Suosittelen muillekin.

Markku Jalkanen, Faronin toimari

Sauna on ollut nyt valmis 9 päivää ja sitä on lämmitetty 6 kertaa. Kuvannee sitä, miten tyytyväisiä ollaan 🙂

Kiuas vastaa täysin kuvausta ja sen mukaisesti odotuksia. Meillä muuttui saunomiskokemus täysin. Muutimme tässä yhteydessä entisen 8m3:n sähkösaunan 16 m3:n puulämmitteiseksi.

Sydän-kiukaan löyly on lempeä, saunan lämpö tasainen myös jaloille, happea riittää kun saunaa ei tarvitse korventaa tuhannen kuumaksi ja puuta palaa kuitenkin yllättävän vähän.

Päästöistä en tietenkään tiedä, mutta kun kaikki muu etukäteistieto piti paikkansa niin luotan myös siihen, että kiuas on vähäpäästöinen (lämmitämme kuivalla lepällä).

Veli-Matti Hurskainen

Lataa kiukaan osto-opas

Lataa kiukaan osto-opas liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi. Saat uutiskirjeen maksimissaan kaksi kertaa vuodessa, uutiskirjeen voit halutessasi perua milloin tahansa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.